Polędwica z marchewką

Pyszna polędwica z marchewką.

kapusta kiszonadania mięsnepolędwica

Czas przygotowania:
40 min.
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Ocena:

(średnia 4.43 z 148 głosów)

Składniki:

  • 300 g polędwicy
  • jajko
  • bułka tarta
  • 8-10 marchewek
  • oliwa
  • 70 dag ziemniaków lub 2 woreczki ryżu
  • 1/4 kostki masła
  • 1/2 pora
  • 300g kapusty kiszonej
  • kostka rosołowa
  • sól, pieprz
  • słodka papryka, cukier

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Kroki wykonania:

  • Kostkę rosołową rozpuszczamy w litrze wody.Marchewkę kroimy w plasterki.Roztapiamy masło, dodajemy marchew i łyżkę cukru.Stopniowo wlewamy bulion i dusimy, aż marchewka zmięknie.
  • Mięso kroimy w plastry i rozgniatamy pięścią.Przyprawiamy i odkładamy na 15 minut.Panierujemy w jajku i bułce i smażymy na złoto.
  • Kroimy kapustę i pora, dodajemy łyżkę cukru.Marchew, mięso i surówkę podajemy z ryżem lub ziemniakami.

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy