Pleśniak

Ciasto robione już kilka razy, ale zawsze bardzo dobre ! :)

CiastasernikipleśniakDesery

Czas przygotowania:
60 min.
Kalorie:
1987.00 kcal
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Ocena:

(średnia 4.49 z 145 głosów)

Składniki:

  • jajka
  • mąka
  • cukier
  • proszek do pieczenia
  • śmieta
  • miód

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • 1. zagnieć mąkę z jajkami, cukrem miodem i śmietaną
  • 2.Podzielić na 3 części i dwie odłożyć do zmarznięcia.
  • 3.ubij białkan z cukrem na sztywną pianę
  • 4. upiecz ciasto dodawając dżem
  • 5. na podpieczony spód lejemy pianę z białek i zcieramy na tarce schłodzone ciasto.

Kalorie: 1987.00

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy