Pleśniak

Ciasto robione już kilka razy, ale zawsze bardzo dobre ! :)

Dodany przez:

Ciasta i desery

Czas przygotowania:
Kalorie:
1987 kcal
Porcje:
4 porcji
Ocena:

(średnia 4 z 1 głosów)

Składniki

  • jajka
  • mąka
  • cukier
  • proszek do pieczenia
  • śmieta
  • miód

Przygotowanie

  1. 1. zagnieć mąkę z jajkami, cukrem miodem i śmietaną
  2. 2.Podzielić na 3 części i dwie odłożyć do zmarznięcia.
  3. 3.ubij białkan z cukrem na sztywną pianę
  4. 4. upiecz ciasto dodawając dżem
  5. 5. na podpieczony spód lejemy pianę z białek i zcieramy na tarce schłodzone ciasto.
deser sernik ciasto pleśniak smaczny
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze