Placuszki z jabłkami

Jabłkowe smakowitości nie tylko dla dzieci.

DeseryPlackiNaleśniki

Czas przygotowania:
60 min.
Dla ilu osób:
dla 5 osób
Ocena:

(średnia 4.36 z 177 głosów)

Składniki:

  • 2 jajka
  • 1 szklanka wody
  • 3/4 szklanki mleka
  • łyżeczka cukru waniliowego
  • 3 jabłka średnie (polecam champion)
  • mąka na oko (tyle by masa stała się gęsta, ale lejąca się)

Rodzaj diety:

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • Jabłka umyć, pokroić.
  • Do miski dodawać kolejno wodę, mleko, delikatnie ubijać trzepaczką lecz tak by nie było piany. Dodać cukier waniliowy, mąkę. Doprowadzić do konsystencji lejącego się ciasta. Wsypać jabłka, odstawić na 10 minut.
  • Placuszki smażyć na patelni na złoty kolor z obu stron.
  • Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy