Placki ziemniaczane

Najlepiej smakują z młodych ziemniaków

Naleśniki

Czas przygotowania:
30 min.
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Ocena:

(średnia 4.47 z 175 głosów)

Składniki:

  • ok. 1 kg ziemniaków
  • 1 jajko
  • 1 łyżka mąki pszennej
  • 1/2 płaskiej łyżeczki soli
  • Dodatkowo:
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Kroki wykonania:

  • Ziemniaki obieram i ścieramy na tarce(każdy ma swój sposób na potarcie ziemniaków).Przed dodaniem reszty składników najlepiej jest zlać nadmiar soku .Do masy ziemniaczanej dodać jajko rozmącone,sól i mąkę ,dobrze wymieszać.Smażymy z jednej i drugiej strony na złoty kolor.

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy