Placki ziemniaczane

Najlepiej smakują z młodych ziemniaków

Dodany przez:

Naleśniki i placki

Czas przygotowania:
Porcje:
4 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Składniki

  • ok. 1 kg ziemniaków
  • 1 jajko
  • 1 łyżka mąki pszennej
  • 1/2 płaskiej łyżeczki soli
  • Dodatkowo:
  • olej do smażenia

Przygotowanie

  1. Ziemniaki obieram i ścieramy na tarce(każdy ma swój sposób na potarcie ziemniaków).Przed dodaniem reszty składników najlepiej jest zlać nadmiar soku .Do masy ziemniaczanej dodać jajko rozmącone,sól i mąkę ,dobrze wymieszać.Smażymy z jednej i drugiej strony na złoty kolor.
obiad jajko mąka ziemniaki
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze