Placki szpinakowe

smaczne delikatne mega zielone placki

dodany przez: Aida aida

desery placki naleśniki przekąski

Czas przygotowania:
45min.
Dla ilu osób:
dla 5 osób
Ocena:

(średnia 4.37 z 155 głosów)

Składniki:

  • szpinak mrożony
  • 2 jajka
  • mleko
  • mąka
  • sól
  • 1 łyżka oleju rzepakowego

Rodzaj diety:

Okazje:

Sposób przygotowania:

  • smażenie

Placki szpinakowe - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Rozmrozić szpinak. Jajka rozmącić z mlekiem. Dodać mąkę. Wymieszać do uzyskania gładkiej masy (gęstszej niż naleśnikowa). Dodać szpinak, olej oraz sól do smaku. Odstawić ciasto na 5 minut.
  • Smażyć placuszki na patelni z niewielką ilością tłuszczu, aż się zrumienią.
  • Dla odważnych, można podawać z dżemem
  • ja uwielbiam z malinowym :)
Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij Udostępnij

Komentarze

Podobne przepisy