Placki po wegiersku

wyjatkowy smak

placki ziemniaczaneNaleśnikigulasz

Czas przygotowania:
60 min.
Dla ilu osób:
dla 1 osoby
Ocena:

(średnia 4.54 z 157 głosów)

Składniki:

  • -placki ziemniaczane usmażone
  • -mieso gulaszowe
  • -cebula,
  • -papryka czerwona,zielona
  • -papryka ostra i słodka w proszku
  • -koncentrat pomidorowy lub pomidory z puszki
  • -sól,pieprz
  • -olej do smażenia

Kuchnia:

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Kroki wykonania:

  • FARSZ: Mięso umyj i pokrój w kostkę, cebulę obrac i pokroić w kostke . połówki papryki umyć i pokroić w krótkie paski. W rondelku rozgrzać tłuszcz, zeszklić cebulę, dodać papryke słodką w proszku (2 łyżeczki) oraz paryke ostrą (1/2 łyżeczki) zrobic z tego sos nastepnie dodać pokrojone w kostę mięso. dusić pod przykryciem 30 min. co jakiś czas mieszając żeby sie nie przypaliło. dodac pokrojoną w paki paprykę, odrobinę posolić oraz popieprzyć. dusić ok 10 minut na koniec dodać koncentrat pomidorowy lub pomidory w puszce (mogą też być świerze pomidory ale obrane ze skórki) na koniec jeszcze doprawić farsz do smaku. Jeżeli farsz jest zbyt rzadki można go zagęścić mąką ziemiaczaną. tak przygotowany farsz wykladamy na placki. i podajemy.
Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy

Czas przygotowania: 40 min.
Placki po rosyjsku
Smaczny obiadek

lunaplena

Placki po rosyjsku