placek_z_biala_czekolada_i_malinami

Placek z białą czekoladą i malinami

Ocena:

4.44 (211)

  • 50 min.
  • dla 8 osób

Placek, a właściwie przepis na niego przyjechał ze mną z wakacji. Szybki, prosty i super pyszny.

Składniki:

  • Składniki:
  • 5 jaj
  • 3/4 szklanki cukru
  • 3/4 szklanki oleju
  • 2 szklanki mąki
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 opakowanie cukru wanilinowego
  • 1 tabliczka białej czekolady (100 g)
  • maliny i cukier puder na wierzch

Placek z białą czekoladą i malinami - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Piekarnik nagrzewamy do 160 stopni.
  • Całe jaj ubijamy na puszystą jasną masę wraz z cukrem i cukrem wanilinowym. Dolewamy olej ciągle miksując i przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Na koniec łączymy ciasto z pokrojoną w kostkę czekoladą. Wylewamy na formę pokrytą papierem do pieczenia i na wierzch układamy owoce. Pieczemy ok. 30-35 minut do tzw. suchego patyczka. Jak przestygnie opruszamy cukrem pudrem.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne