Piszinger z kremem herbacianym

Przygotowanie: 30 minut Porcja: 370 kcal Składniki na 20 porcji

Dodany przez:

Piszinger z kremem herbacianym

Ciasta i desery

Czas przygotowania:
Kalorie:
370 kcal
Porcje:
20 porcji
Ocena:

(średnia 4 z 2 głosów)

  • Danie dietetyczne

Składniki

  • łyżka białej herbaty aromatyzowanej figami
  • 1/2 szklanki mleka
  • 2 szklanki mleka w proszku
  • szklanka cukru pudru
  • kostka masła
  • dwie łyżki drobno posiekanych orzechów
  • 6 łyżek płatków migdałowych
  • 2 łyżki rodzynek
  • opakowanie wafli

Przygotowanie

  1. Mleko zagotować z masłem. Dodać cukier, gotować, często mieszając, około 10 minut.
  2. Herbatę wsypać do kubeczka, zalać kilkoma łyżkami wrzątku, przykryć, parzyć około 5 minut. Przecedzić.
  3. Masę mleczną przestudzić, dodać kilka łyżek białej herbaty i mleko w proszku. Bardzo dokładnie wymieszać, by nie było grudek.
  4. Do kremu dodać bakalie. Kolejne wafle smarować kremem. Całość obciążyć
deser orzechy ciastka mleko w proszku płatki migdałowe piszinger z kremem herbacianym
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze