Piszinger z kremem herbacianym

Przygotowanie: 30 minut Porcja: 370 kcal Składniki na 20 porcji

Deseryciastka

Czas przygotowania:
30 min.
Kalorie:
370 kcal
Ocena:

(średnia 4.58 z 154 głosów)

Składniki:

  • łyżka białej herbaty aromatyzowanej figami
  • 1/2 szklanki mleka
  • 2 szklanki mleka w proszku
  • szklanka cukru pudru
  • kostka masła
  • dwie łyżki drobno posiekanych orzechów
  • 6 łyżek płatków migdałowych
  • 2 łyżki rodzynek
  • opakowanie wafli

Rodzaj diety:

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • Mleko zagotować z masłem. Dodać cukier, gotować, często mieszając, około 10 minut.
  • Herbatę wsypać do kubeczka, zalać kilkoma łyżkami wrzątku, przykryć, parzyć około 5 minut. Przecedzić.
  • Masę mleczną przestudzić, dodać kilka łyżek białej herbaty i mleko w proszku. Bardzo dokładnie wymieszać, by nie było grudek.
  • Do kremu dodać bakalie. Kolejne wafle smarować kremem. Całość obciążyć

Kalorie: 370

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy