Piña colada trzywarstwowa

Połączenie ananasa, brzoskwini i truskawki w pina coladzie jest niesamowicie smaczne!

Desery

Czas przygotowania:
20 min.
Dla ilu osób:
dla 3 osób
Ocena:

(średnia 4.55 z 163 głosów)

Składniki:

  • 90 ml rumu
  • 1 i 1/2 szklanki pokrojonego świeżego ananasa
  • 3 łyżeczki cukru pudru
  • 3 łyżki kremu kokosowego
  • 1/2 szklanki śmietany kremówki
  • 90 ml soku z limonek
  • szklanka lodu
  • 3 truskawki (świeże lub mrożone), pokrojone
  • brzoskwinia z puszki, drobno pokrojona
  • truskawki i wiórki kokosowe (do dekoracji)

Rodzaj diety:

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • Na jedną porcję: blender napełniamy po jednej trzeciej rumu, ananasa, cukru pudru, kremu kokosowego, śmietanki i soku z limonki oraz lodu, miksujemy. Odkładamy. Czynności powtarzamy jeszcze dwukrotnie. Do pierwszej porcji dodajemy truskawki, a do drugiej brzoskwinie. Na dno wysokiego pucharka wlewamy masę podstawową, ananasową, potem truskawkową i na końcu brzoskwiniową. Dekorujemy pokrojonymi świeżymi truskawkami. Podajemy od razu.
  • Przepis pochodzi z magazynu Moje Gotowanie nr 3/2017

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy