Gulasz z serc wieprzowych

Ocena:

4.3 (210)

  • 3 godz. 0 min.
  • dla 4 osób
mój własny przepis

Składniki:

  • 3 serca wieprzowe/1,50kg/
  • 20 dag włoszczyzny
  • 5 dag mąki
  • sól
  • 2-3 liście laurowe
  • pieprz
  • ziele angielskie/5ziarenek/
  • 15 dag masła
  • 2-3cebule
  • majeranek

Gulasz z serc wieprzowych - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Serca opłukać zalać zimną wodą dodać sól i gotować powoli.Gdy mięso się dogotywuje dodać włoszczyznę i ugotować.Miękkie serca wyjąć ,pokroić w paski.Tłuszcz lekko zrumienić z pokrojona cebulką i mąką zasmażkę rozprowadzić wywarem z serc zagotować wymieszać z pokrojonym mięsem dodać przyprawy zagotować.Podawać z ziemniakami i różnymi warzywami.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne