Ekspresowy sos pomidorowy do gołąbków

Ocena:

4.17 (249)

  • 10 min.
  • dla 1 osoby

Taka ekspresowa wersja sosu do gołąbków. W przepisie wykorzystujemy 2 szklanki wywaru z gotowania gołąbków, 

Składniki:

  • wywar  2 szklanki

  • koncentrat pomidorowy  3 łyżeczki

  • sól  1 szczypta

  • ketchup pikantny  1 łyżeczka

  • cukier  1 szczypta

  • bazylia  1 szczypta

  • oregano  1 szczypta

  • mąka pszenna  2 łyżki stołowe

  • śmietana  3 łyżki stołowe

Ekspresowy sos pomidorowy do gołąbków - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Krok 1:

    2 szklanki wywaru z gotowania gołąbków wlać do rondla, dodać 2-3 łyżeczki koncentratu pomidorowego, wymieszać doprawiając szczyptą cukru, solą, bazylią i oregano. W szklance wymieszać 2 łyżki mąki pszennej z 3 łyżkami śmietany i wlać do sosu, mieszając zagotować. Na końcu dodać 1 łyżeczkę keczupu pikantnego

Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne