Pikantne tofu z warzywami

Pikantne tofu z warzywami

Dania główne

Czas przygotowania:
30 min.
Ocena:

(średnia 4.46 z 179 głosów)

Składniki:

  • Tofu – 1/2 kostki
  • Grzybki mun – 1 garść pokrojnych w paski
  • Mieszanka warzyw do potraw chińskich – ½ opakowania
  • Mieszanka kiełków – ½ opakowania
  • Sos sambal (np. Folwark)
  • Imbir – 1 łyżeczka
  • Sól/pieprz ziołowy olej
  • Dodatki: ryż, makaron

Kuchnia:

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Kroki wykonania:

  • W woku rozgrzać olej. Tofu pokroić w kostkę, podsmażyć na rozgrzanej patelni (cały czas mieszając).
  • Gdy się zarumieni dodać mieszankę warzyw, kiełki, grzybki i smażyć (cały czas mieszając) przez około 3 minuty.
  • Doprawić solą, pieprzem, imbirem oraz sosem sambal. Podawać z makaronem lub ryżem.

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy