Pikantne tofu z warzywami

Dodany przez:

Dania główne

Czas przygotowania:
Ocena:

(średnia 5 z 1 głosów)

Składniki

  • Tofu – 1/2 kostki
  • Grzybki mun – 1 garść pokrojnych w paski
  • Mieszanka warzyw do potraw chińskich – ½ opakowania
  • Mieszanka kiełków – ½ opakowania
  • Sos sambal (np. Folwark)
  • Imbir – 1 łyżeczka
  • Sól/pieprz ziołowy olej
  • Dodatki: ryż, makaron

Przygotowanie

  1. W woku rozgrzać olej. Tofu pokroić w kostkę, podsmażyć na rozgrzanej patelni (cały czas mieszając).
  2. Gdy się zarumieni dodać mieszankę warzyw, kiełki, grzybki i smażyć (cały czas mieszając) przez około 3 minuty.
  3. Doprawić solą, pieprzem, imbirem oraz sosem sambal. Podawać z makaronem lub ryżem.
warzywa Tofu kiełki warzywne mieszanki sos sambal
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze

Podobne przepisy