Pikantna zupa z papryki

Przepisy na zupy z papryki - pikantna zupa z papryki

dodany przez: mojegotowanie facebook 200x200

zupy

Czas przygotowania:
25min.
Kalorie:
340 kcal
Dla ilu osób:
dla 2 osób
Ocena:

(średnia 4.45 z 181 głosów)

Składniki:

  • 3 papryki (zielona, żółta, zielona)
  • 3 cebule
  • 2 łyżki masła
  • 2 marchewki
  • pietruszka
  • por (średni)
  • 6 ziemniaków
  • łyżka oliwy
  • sól
  • papryka łagodna oraz ostra
  • 1 l bulionu warzywnego z kostki
  • koncentrat pomidorowy
  • 12 pokrojonych zielonych oliwek
  • 4 łyżki gęstej śmietany
  • posiekana zielenina do posypania

Okazje:

Sposób przygotowania:

  • gotowanie

Posiłek:

Pikantna zupa z papryki - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Przepis na: pikantna zupa z papryki
  • Papryki oczyścić z nasion, pociąć w paski, cebule pokroić w piórka, podsmażyć razem na łyżce masła  (3  min). Marchewki  i  pietruszkę  zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Por pokroić w cienkie talarki.
  • Ziemniaki obrać, pokroić w niedużą kostkę. W rondlu na reszcie masła z oliwą przesmażyć przygotowane warzywa (7 min), doprawiając solą i  paprykami.  Zalać  bulionem.
  • Gotować  razem 15 min, dodając pod koniec koncentrat pomidorowy i przekrojone na pół oliwki. Zupę podawać z kleksem śmietany, grzankami i z zieleniną.
  • Co piątek nowa porcja kulinarnych pomysłów na weekend!
  • Zamów Newsletter MojeGotowanie.pl!

Kalorie: 340


Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij Udostępnij

Komentarze

Podobne przepisy