Pietruszkowe pesto

Smaczne , aromatyczne danie

Sosydania z makaronemPasty

Czas przygotowania:
30 min.
Dla ilu osób:
dla 1 osoby
Ocena:

(średnia 4.54 z 143 głosów)

Składniki:

  • 1 pęczek zielonej pietruszki, listki
  • 1/2 szklanki podprażonych pestek dyni
  • 1-2 ząbki czosnku
  • 1/2 cebuli
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • około 1/2 szklanki oliwy z oliwek
  • sól
  • pieprz
  • pomidory koktajlowe
  • makaron np.świderki

Rodzaj diety:

Okazje:

Sposób przygotowania:

Sposób podania:

Posiłek:

Kroki wykonania:

  • Uprażone pestki dyni zmiksować blenderem następnie wrzucić pozostałe składniki :natkę pietruszki, cebulę, czosnek, oliwę , sok z cytryny i przyprawy i ponownie miksować.Ugotować makaron,pokroić pomidory na połówki.Makaron wymieszać z pesto ułożyć pomidory i gotowe.:)
Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy