Piersi z kurczaka z chrzanem żurawinowym

Mięsko nadziewane chrzanem, wędzoną szynką, serem i czosnkiem.

Dodany przez:

Piersi z kurczaka z chrzanem żurawinowym

Mięsne

Czas przygotowania:
Porcje:
5 porcji
Ocena:

(średnia 3 z 1 głosów)

Składniki

  • 1 podwójna pierś z kurczaka
  • sól do smaku
  • świeżo zmielony czarny pieprz do smaku
  • 2 czubate łyżeczki chrzanu żurawinowego
  • 2 plastry wędzonej szynki dojrzewającej
  • 2 grube paski żółtego sera (ok. 20 g)
  • 1 duży ząbek czosnku
  • olej do smażenia
  • przyprawa grill klasyczny

Przygotowanie

  1. Każdą pierś z kurczaka naciąć w środku, żeby otrzymać kieszonki. Oprószyć je w środku solą i pieprzem. Każdą posmarować w środku chrzanem żurawinowym. Do środka każdej mięsnej kieszonki włożyć po jednym plasterku szynki, po jednym pasku sera i po trochu pokrojonego w plasterki czosnku. Brzegi rozcięcia złączyć i zabezpieczyć wykałaczkami. Nadziane mięso kłaść na rozgrzany na patelni olej, obficie posypać z obu stron przyprawą grillową, zrumienić z obu stron. Do mięsa wlać ok. 2 szklanki wody. Dusić pod przykryciem po 10 minut z każdej strony. Gotowe mięso podzielić na porcje.
mięso obiad czosnek szynka wędzona piersi z kurczaka chrzan żurawinowy
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze