Piersi szczawiowo-serowe

To danie jest dla wielbicielu szczawiu.Farsz jest lekko kwaskowaty.

dania mięsne

Czas przygotowania:
45 min.
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Ocena:

(średnia 4.5 z 169 głosów)

Składniki:

  • 1 duży pęczek szczawiu (same listki)
  • 2 pojedyncze piersi z kurczaka
  • 2 spore duże łyżki sera Favita
  • 1 łyżka masła
  • 2 ząbki czosnku
  • Przyprawy:
  • sól,pierz świeżo mielone,przyprawa do kurczaka-złocista

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • Szczaw myjemy-osuszamy i siekamy drobno.Podsmażamy na maśle z dodatkiem obranego i przeciśniętego przez praskę czosnku oraz serem Favita (nie dodajemy soli) - odstawiamy.
  • Z umytych i osuszonych piersi odcinamy polędwiczki a następnie każdą przecinamy na pół wzdłóż żeby powstały cztery płaty. Kazdy płat rozbijamy przez folię/woreczek na cieniutki plasterek.
  • Każdy plaster mięsa delikatnie solimy,pieprzymy i posypujemy odrobiną przyprawy do kurczaka.Na nich rozsmarowujemy wczesniej przygotowaną masę szczawiowo-serową.
  • Następnie zawijamy ,jeden dłuższy bok do środka na to nakładamy drugi i układamy na grillu i grillujemy.
  • Podajemy od razu po przygotowaniu z dowolnymi dodatkami ...
  • SMACZNEGO . . .

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy