Pierś z kurczaka z winogronowym farszem

Pierś z kurczaka nadziewana szynką wędzoną, sałatą, winogronami i serem.

Dodany przez:

Pierś z kurczaka z winogronowym farszem

Mięsne

Czas przygotowania:
Porcje:
2 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Składniki

  • 2 duże liście sałaty karbowanej
  • 1 duży ząbek czosnku
  • 2 plastry szynki wędzonej surowej
  • 30 winogron rodzynkowych
  • 50 g żółtego sera
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • 1 podwójna pierś z kurczaka
  • olej do smażenia
  • przyprawa do mięs - wg uznania

Przygotowanie

  1. Sałatę umyć, osuszyć, drobno posiekać,przełożyć do miseczki. Dodać do niej wyciśnięty czosnek. Plastry szynki pokroić w kostkę. Dodać je do sałaty. Dodać też umyte, osuszone winogrona. Ser zetrzeć na tarce o drobnych oczkach, dodać do reszty składników. Dokładnie wymieszać, lekko doprawić solą. Każdą pierś z kurczaka naciąć w środku, żeby otrzymać kieszonki. Oprószyć je w środku solą i pieprzem. Do środka nałożyć przygotowany farsz. Złączyć brzegi mięsa, spiąć wykałaczkami. Nadziane mięso kłaść na rozgrzany na patelni olej, posypać z obu stron przyprawą do mięs. Mięso zrumienić z obu stron, podlać szklanką wody. Dusić pod przykryciem po 10 minut z każdej strony. Gotowe mięso podzielić na porcje.
mięso obiad czosnek winogrona pierś z kurczaka szynka wędzona
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze