Pierś z kurczaka z mięsem mielonym

Ocena:

4.49 (175)

  • 30 min.
  • dla 4 osób
Duszona, nadziewana mieloną wieprzowiną pierś z kurczaka.

Składniki:

  • 1 duża podwójna pierś z kurczaka
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • 40 dkg mięsa mielonego wieprzowego
  • 1 jajko
  • 1/2 cebuli
  • 3 łyżki przyprawy do zup w płynie
  • 2 czubate łyżeczki musztardy chrzanowej
  • olej do smażenia
  • przyprawa grill klasyczny - wg uznania

Pierś z kurczaka z mięsem mielonym - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Pierś z kurczaka podzielić na 4 porcje. Każdą porcję rozbić tłuczkiem, oprószyć solą i pieprzem. Do mięsa mielonego dodać pokrojoną w kostkę cebulę, jajko, przyprawę w płynie, pieprz i musztardę. Wszystko dokładnie wymieszać. Mięsną masę podzielić na 4 części. Każdą położyć na jednej porcji piersi z kurczaka. Złożyć je na pół i mocno docisnąć. Na patelni rozgrzać kilka łyżek oleju. Na rozgrzany tłuszcz kłaść mięso, posypać je z obu stron przyprawą do grilla. Mięso z obu stron mocno zrumienić. Do zrumienionego mięsa wlać szklankę wody. Dusić pod przykryciem na średnim ogniu po 10 minut z obu stron.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne