Pierś z kurczaka z cynamonem

Pierś z kurczaka gotowana na parze.

dania mięsne

Czas przygotowania:
25 min.
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Ocena:

(średnia 4.54 z 189 głosów)

Składniki:

  • 5 łyżeczek oleju ryżowego
  • 1 duży ząbek czosnku
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • 1/2 łyżeczki soli ziołowej
  • szczypta ostrej mielonej papryki
  • 2 łyżeczki pomidorów suszonych z czosnkiem i bazylią
  • 1 podwójna pierś z kurczaka

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • Do oleju ryżowego dodać wyciśnięty czosnek i wszystkie przyprawy. Dokładnie wymieszać. Mięso podzielić na porcje (u mnie 4). Każdy kawałek mięsa ułożyć w garnku do gotowania na parze. Na każdym kawałku rozsmarować po trochu przygotowanej mieszanki z cynamonem. Garnek przykryć. Mięso gotować na parze ok. 20 minut.
Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy