Pierś z kurczaka w ketchupowej marynacie

Pierś z kurczaka gotowana na parze.

dodany przez: Beatris

dania mięsne

Czas przygotowania:
30min.
Dla ilu osób:
dla 2 osób
Ocena:

(średnia 4.5 z 196 głosów)


Składniki:

  • 1 podwójna pierś z kurczaka
  • 3 łyżeczki pikantnego ketchupu
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka ziół prowansalskich
  • 1 łyżeczka suszonej natki pietruszki
  • 1 łyżeczka delikatu do mięs

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Kroki przygotowania:

  • Ketchup dokładnie wymieszać z wyciśniętym czosnkiem, ziołami, natką i delikatem. Piersi z kurczaka rozciąć wzdłuż, tworząc 4 cieńsze płaty mięsa. Kurczaka pokryć marynatą i odstawić na 2-3 godziny do lodówki. Po tym czasie płaty mięsa umieścić w garnku do gotowania na parze w części z otworami. Postawić go na garnku z gotującą się wodą, przykryć. Gotować na parze przez ok. 25 minut.

Porady

Zobacz też: Pikantna konfitura z papryki i czosnku

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij Udostępnij

Komentarze

Podobne przepisy