Błyskawiczna potrawa z piersi kurczaka z pieczarkami i ketchupem.
Składniki:
1 cebula
2 ząbki czosnku
olej do smażenia
4 duże pieczarki
1 podwójna pierś z kurczaka
1 łyżka papryki suszonej w płatkach
1 łyżeczka papryki słodkiej mielonej
1 łyżeczka przyprawy do kurczaka
1 gałązka świeżego oregano
2 łyżki ketchupu pikantnego
Pierś z kurczaka w ketchupie - jak zrobić?
Kroki przygotowania:
Cebulę pokroić w kostkę, czosnek posiekać. Cebulę i czosnek zeszklić na oleju. Pieczarki pokroić w półplasterki, dodać do cebuli. Smażyć razem ok. 5 minut. Mięso pokroić w niezbyt dużą kostkę i dodać razem z płatkami papryki do pieczarek z cebulą. Dodać paprykę mieloną, przyprawę do kurczaka i posiekane listki oregano, wymieszać. Smażyć, mieszając od czasu do czasu, ok. 10 minut. Po tym czasie dodać ketchup, wlać pół szklanki wody. Dokładnie wymieszać. Można podawać z posiekanym szczypiorkiem.