Pierś z kurczaka w cieście

Pierś z kurczaka smażona w cieście z dodatkiem świeżej melisy.

Dodany przez:

Pierś z kurczaka w cieście

Mięsne

Czas przygotowania:
Porcje:
3 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

  • Szybka kuchnia

Składniki

  • 1 podwójna pierś z kurczaka
  • 1 jajko
  • 1 czubata łyżka mąki pszennej
  • 10 listków melisy cytrynowej
  • 1 łyżka przyprawy kurczak grillowany
  • sól czosnkowa - wg uznania

Przygotowanie

  1. Mięso przekroić w ten sposób, aby otrzymać 4 cieńsze, duże płaty. Jajko dokładnie rozbełtać. Dodać do niego mąkę, posiekane listki melisy, przyprawę do kurczaka i trochę soli czosnkowej. Wszystko dokładnie wymieszać. W cieście zamaczać płaty mięsa i kłaść na rozgrzany olej. Smażyć na rumiano z obu stron.
mięso przyprawy obiad jajko pierś z kurczaka mąka pszenną melisa cytrynowa
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze