PIERŚ Z INDYKA Z POMARAŃCZĄ

Ocena:

4.39 (189)

  • 60 min.
  • dla 4 osób
Bardzo soczyste i aromatyczne mięso

Składniki:

  • 1.ok. 1/2 kg piersi z indyka
  • 2.1 duża pomarańcza
  • 3.pieprz
  • 4.sól ziołowa
  • 5.imbir sproszkowany
  • 6.papryka ostra
  • 7.2 łyżeczki miodu
  • 8.sos sojowy

Pierś z indyka z pomarańczą - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Pierś oczywiście umyć, osuszyć i pokroić na porcje. Do miseczki dodać przyprawy - paprykę, sól, pieprz, imbir, 2 - 3 łyżki sosu sojowego i miód. Wymieszać. Pomarańczę przekroić i wycisnąć sok, wraz miąszem. Dodać do przypraw i wymieszać. Porcje indyka włożyć do worka do pieczenia, wlać przygotowaną zalewę. Zamknąć szczelnie worek i potrząsać, aby mięso pokryło się w całości zalewą. Odstawić na ok. 2 godziny do lodówki, lub do następnego dnia. Następnie nagrzać piekarnik do temperaty ok. 190oC. Przygotowane mięso w worku, umieścić w naczyniu żaroodpornym lub w blaszce i piec ok. 45-50 minut.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne