Pierś z indyka po myśliwsku

Bardzo smaczna pierś z indyka.

dania mięsne

Czas przygotowania:
240 min.
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Ocena:

(średnia 4.48 z 197 głosów)

Składniki:

  • 60 dkg piersi z indyka
  • 2 ząbki czosnku
  • 4 ziarna jałowca
  • 1 łyżeczka estragonu
  • 1/2 łyżeczki ostrej papryki
  • 2 łyżki
  • oliwy z oliwek
  • pieprz
  • sól
  • kilka plasterków suszonych pomidorów
  • 1 duża cebula
  • 1 szklanka bulionu
  • warzywnego(200 ml)

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Kroki wykonania:

  • Czosnek zmiażdżyć,wymieszać z solą ,utłuczonym jałowcem,estragonem,papryką solą,pieprzem.dodać oliwę z oliwek.Pierś umyć, wytrzeć do sucha papierowym ręcznikiem,pokroić w kostkę.
  • Ułożyć w miseczce i zalać bejcą,przewrócić kilka razy,odstawić na 3 godziny do lodówki.
  • Na rozgrzaną patelnie wyłożyć odsączoną na sitku pierś z indyka,smażyć aż ładnie się zrumieni,pod koniec dodać drobno posiekaną cebulę i drobniutko pokrojone suszone pomidory.
  • Mięsko podlać bulionem,dusić na małym ogniu około 15 min,doprawić pieprzem.
  • Smacznego.

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy