Pierś z grilla

Szybko się robi, jest bardzo smaczna i soczysta.

dodany przez: laleczka20

dania mięsne

Czas przygotowania:
3godz. 0min.
Dla ilu osób:
dla 8 osób
Ocena:

(średnia 4.52 z 168 głosów)


Składniki:

  • rosół z kury 2 kostki
  • listki pietruszki świeże dosyć sporo
  • czubryca zielona
  • bazylia i oregano
  • oliwa z oliwek szklanka
  • Pierś z kurczaka około 1.1/2 kg

Okazje:

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Kroki przygotowania:

  • W misce rozkruszyłam 2 kostki rosołku wlałam szklankę oliwy z oliwek wymieszałam do rozpuszczenia. Dodałam pietruszkę świeżą same listki które pokroiłam drobno dodałam po łyżeczce oregano bazylii i czubrycy zielonej wymieszałam. Piersi z kurczaka umyłam przekroiłam każdą na połowę włozyłam w marynatę wszystkie wymieszałam w niej i wstawiłam do lodówki na 2 godziny . Po czy wyjęłam i kładłam na rozgrzany grill polewałam marynatą i obracałam co jakiś czas by się jednakowo usmażyło . Nie che przesadzać ale pierś bardzo szybko sie usmażyła . Byłam zadowolona.
Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij Udostępnij

Komentarze

Podobne przepisy