Przygotowanie: 25 minut
Porcja: 200 kcal
Składniki na 4 porcje
Składniki:
4 piersi z kurczaka
sól
pieprz
4 łyżeczki masła
30 dag szpinaku
natka pietruszki
gałka muszkatołowa
jajko
Pierś kurza faszerowana - jak zrobić?
Kroki przygotowania:
Mięso oprószyć solą i pieprzem. W każdej piersi naciąć kieszonkę. Na patelni rozgrzać masło, włożyć opłukane i osączone liście szpinaku. Chwilę smażyć. Przyprawić posiekaną natką i szczyptą gałki muszkatołowej. Szpinak zdjąć z patelni, odlać nadmiar płynu. Lekko przestudzić, wbić jajko, wymieszać.
W nacięcie piersi włożyć nadzienie szpinakowe, związać nicią lub spiąć wykałaczkami. Każdą pierś kłaść na rozgrzany tłuszcz i smażyć z wszystkich stron. Przed podaniem usunąć nici. Podawać pokrojone w grubsze plastry.
Co piątek nowa porcja kulinarnych pomysłów na weekend!