Pierś kurczaka z awokado II

Oryginalne połączenie

Dodany przez:

Pierś kurczaka z awokado II

Mięsne

Czas przygotowania:
Porcje:
4 porcji
Ocena:

(średnia 5 z 1 głosów)

Składniki

  • 2 filety z piersi kurczaka
  • 1/2 awokado
  • jajo
  • 2-3 duże liście świeżej mięty
  • pieprz cytrynowy
  • sól
  • olej
  • maka
  • tarta bułka

Przygotowanie

  1. Piersi rozbić, kazdą przekroic na pół. Awokado rozgnieść widelcem, dodać 1 łyżeczke oleju, pieprz cytrynowy, sól oraz bardzo drobno posiekane liście mięty. Wyrobić na jednolita mase. Mieso smarować najpierw z jednej strony pastą z awokado, panierować z tej strony w mące, nastepnie odwracamy mięso i to samo robimy z drugiej strony. Kotlety panierujemy w roztrzepanym jaju i tartej bułce. Smażyć z obu stron na złoty kolor.
kurczak mięso obiad awokado mięta
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze