Pierś kaczki w karmelu - jak zrobić?
Kroki przygotowania:
Co piątek nowa porcja kulinarnych pomysłów na weekend!
Zamów Newsletter MojeGotowanie.pl!
Piersi kaczki oprószyć solą, pieprzem oraz chili, Odłożyć na 30 minut. Do garnka wlać łyżkę wody,
rozpuścić w niej cukier. Mieszać, aż powstanie karmel. Dolać szklankę wody i sos sojowy, podgrzać.
Wrzucić kacze piersi, obgotować. Dodać pokrojoną w słupki marchew oraz pokrojone w plasterki pieczarki, a także posiekane: czosnek, kolendrę oraz imbir. Gotować na małym ogniu, aż mięso stanie się miękkie. Wyłożyć piersi na półmisek. Posypać odrobiną posiekanej kolendry, polać sosem karmelowym
Co piątek nowa porcja kulinarnych pomysłów na weekend!
Komentarze