Pierożki ze szpinakiem

Ocena:

4.43 (182)

  • 40 min.
  • dla 6 osób
Przygotowanie: 40 minut
Porcja: 370 kcal

Składniki:

  • 2 małe opakowania papieru ryżowego (po 50 g)
  • 40 dag mielonej wieprzowiny
  • 1/2 kg szpinaku
  • cebula
  • łyżeczka startego imbiru
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • olej
  • sól

Pierożki ze szpinakiem - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Szpinak przebrać, wrzucić do osolonego wrzątku, gotować 3 minuty. Odcedzić, osączyć.
  • Cebulę obrać, posiekać. Olej rozgrzać w rondlu, zeszklić cebulę. Dodać mielone mięso, imbir i sos sojowy, wymieszać, przyprawić solą, dusić 10 minut.
  • Ostudzić, dodać szpinak, wymieszać, przyprawić do smaku.
  • Papier ryżowy namoczyć zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Na każdym arkuszu ułożyć niewielką ilość farszu, dokładnie zlepić formując pierożki lub sakiewki.
  • Dużą ilość oleju rozgrzać w rondlu lub frytownicy, partiami smażyć pierożki na złoto.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne