Pierogi z jagodami

Z babcinego przepisu;)

Dodany przez:

Pierogi, kluski i knedle

Czas przygotowania:
Porcje:
10 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Składniki

  • 40 dag mąki
  • 1 szklanki wody
  • 1jajko
  • sól
  • Łyzka oliwy
  • Jagody
  • Cukier
  • Bułka tarta
  • Śmietana

Przygotowanie

  1. Mąkę, wodę, jako i szczypte soli wyrobic na ciasto. Cienko rozwałkować i wykrawać np. szklanką. Jagody wymieszac z cukrem i dodac troszkę bułki tartej (gdyby jagody puszczały sok). Do wyciętych kóleczek wkładac jagody, złyć na pół i zagnieść na rogach. Po ugotowaniu można polac smietanę i posypac cukrem
jajka obiad pierogi mąka jagody
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze