Pierogi z jagodami

Z babcinego przepisu;)

Pierogi

Czas przygotowania:
60 min.
Dla ilu osób:
dla 10 osób
Ocena:

(średnia 4.53 z 190 głosów)

Składniki:

  • 40 dag mąki
  • 1 szklanki wody
  • 1jajko
  • sól
  • Łyzka oliwy
  • Jagody
  • Cukier
  • Bułka tarta
  • Śmietana

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Kroki wykonania:

  • Mąkę, wodę, jako i szczypte soli wyrobic na ciasto. Cienko rozwałkować i wykrawać np. szklanką. Jagody wymieszac z cukrem i dodac troszkę bułki tartej (gdyby jagody puszczały sok). Do wyciętych kóleczek wkładac jagody, złyć na pół i zagnieść na rogach. Po ugotowaniu można polac smietanę i posypac cukrem

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy