piekny_jas_inaczej

Piękny Jaś inaczej

Ocena:

4.53 (173)

  • 60 min.
  • dla 4 osób
Fasolka palce lizać,polecam.

Składniki:

  • 40 dkg suchej fasoli piękny Jaś
  • 1/2 litra soku z marchewki(dałam z kartonu)
  • 20 dkg wędzonego boczku parzonego
  • 1 mała cebula
  • 5 małych pieczarek
  • 7 śliwek suszonych kalifornijskich
  • 1 łyżka oleju
  • posiekana natka z pietruszki
  • sól
  • pieprz

Piękny jaś inaczej - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Fasolę umyć, zalać wodą ,dodać 1/2 łyżeczki soli zagotować, odstawić na 20 min,po tym czasie znów podłączyć i gotować.
  • Na 15 min przed wyłączeniem wlać sok z marchewki i razem gotować,odcedzić.
  • Cebulę, boczek wędzony,pieczarki i śliwki drobniutku pokroić,boczek podsmażyć z cebulą,dodać śliwki i pieczarki,wszystko smażyć na bardzo małym ogniu10 min w dużej patelni.
  • Na koniec dodać fasolę i jeszcze 2 min podsmażać na małym ogniu,posypać pieprzem i posiekaną natką z pietruszki.
  • Smacznego.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne