Ryż z pieczarkami

Ocena:

4.43 (206)

  • 25 min.
  • dla 4 osób
Smaczne danie na ciepłą, szybką kolację.

Składniki:

  • 1 torebka ryżu
  • 3 duże pieczarki
  • 1 mała cebula
  • olej do smażenia
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku

Ryż z pieczarkami - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Ryż ugotować w lekko osolonej wodzie zgodnie z przepisem na opakowaniu, odcedzić. Ugotowany ryż wysypać z woreczka. Pokrojone w kostkę pieczarki usmażyć na rozgrzanym na patelni oleju. Cebulę pokroić w drobną kostkę i dodać ją do grzybów, jak płyn z patelni odparuje. Smażyć dalej razem, doprawić do smaku solą i pieprzem. Do ryżu dodać usmażone z cebulą pieczarki. Wszystko dokładnie wymieszać i podawać. Można dodać do tego posiekany szczypiorek.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne