Pieczone żeberka

Żeberka pod taką postacią najbardziej mi smakują!

dania mięsne

Czas przygotowania:
120 min.
Dla ilu osób:
dla 5 osób
Ocena:

(średnia 4.4 z 207 głosów)

Składniki:

  • 60 dkg.żeberek
  • 3 łyżki keczupu
  • 2 łyżeczki miodu
  • 2 łyżeczki musztardy
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżka oleju
  • pieprz,sól,bazylia

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • Czosnek rozgnieść wymieszać z keczupem,musztardą,miodem,olejem i przyprawami dokładnie wysmarować podzielone na porcje żeberka piec w naczyniu żaroodpornym pod przykryciem w 180*C, 10 min. przed końcem pieczenia naczynie odkryć,aby mięso się przyrumieniło.

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy