Sardinhas assadas – pieczone sardynki

Ocena:

4.39 (188)

  • 35 min.
  • dla 4 osób

Przygotowanie: 35 minut Porcja: 545 kcal Składniki na 4 porcje

Składniki:

  • 1 kg świeżych sardynek
  • 2 ząbki czosnku
  • pęczek natki
  • 4 łyżki oliwy
  • sok z cytryny
  • sól
  • pieprz

Sardinhas assadas – pieczone sardynki - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Sardynki oczyścić, umyć, osączyć, lekko posolić, włożyć do formy żaroodpornej. Czosnek obrać, pokroić w plasterki. Natkę pietruszki opłukać, osuszyć, posiekać.
  • Połowę wymieszać z czosnkiem, oliwą, solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Sardynki polać marynatą i piec 30 min w temperaturze 180°C. Przed podaniem posypać resztą natki pietruszki.
  • Co piątek nowa porcja kulinarnych pomysłów na weekend!
  • Zamów Newletter MojeGotowanie.pl!
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne