Pieczone jabłuszka z cynamonem

Pyszny sposób na szybki letni deser:)

DeseryPrzekąski

Czas przygotowania:
25 min.
Dla ilu osób:
dla 1 osoby
Ocena:

(średnia 4.55 z 174 głosów)

Składniki:

  • Jabłka (ilośc dowolna)
  • Cukier cynamonowy
  • 1 białko
  • 1/2 szkl. cukru

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • Jabłka umyć, wydrążyć gniazda nasienne nie przekrawając jabłek. Naciąć kazde jabłko z boku delikatnie, aby podczas pieczenia nie pękło. Do środka nasypać cukier cynamonowy (mozna również pomieszać zwykły cukier z cynamonem). Piec jabłka ok 10 min. Przed końcem pieczenia wierzch jabłek posmarować ubitą pianą z białek. Zapiekać jeszcze przez 5 minut aby powstała beza. Podawać na ciepło lub zimno. Smakuje przepysznie!

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy

Główne składniki: