Pieczona ryba w panierce

Przygotowanie: 40 minut Porcja: 110 kcal

Czas przygotowania:
40 min.
Kalorie:
110 kcal
Dla ilu osób:
dla 8 osób
Ocena:

(średnia 4.48 z 165 głosów)

Składniki:

  • 80 dag filetów pangi lub soli
  • po 1/2 pęczka tymianku, bazylii, oregano
  • 2 łyżki masła
  • 1–2 łyżki bułki tartej
  • sól
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • pieprz

Rodzaj diety:

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Kroki wykonania:

  • Zioła umyć, posiekać. Dokładnie wymieszać z masłem, bułką tartą, szczyptą soli i pieprzu.
  • Filety umyć, osuszyć, natrzeć solą i pieprzem, skropić sokiem z cytryny. Ułożyć w natłuszczonym żaroodpornym naczyniu, posmarować ziołową pastą. Piec 15 minut w temp. 200°C.
  • Wyjąć, udekorować pomidorami.

Kalorie: 110

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy