Pieczona ryba w panierce

Przygotowanie: 40 minut Porcja: 110 kcal

Dodany przez:

Pieczona ryba w panierce

Ryby i owoce morza

Czas przygotowania:
Kalorie:
110 kcal
Porcje:
8 porcji
Ocena:

(średnia 5 z 1 głosów)

  • Danie dietetyczne

Składniki

  • 80 dag filetów pangi lub soli
  • po 1/2 pęczka tymianku, bazylii, oregano
  • 2 łyżki masła
  • 1–2 łyżki bułki tartej
  • sól
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • pieprz

Przygotowanie

  1. Zioła umyć, posiekać. Dokładnie wymieszać z masłem, bułką tartą, szczyptą soli i pieprzu.
  2. Filety umyć, osuszyć, natrzeć solą i pieprzem, skropić sokiem z cytryny. Ułożyć w natłuszczonym żaroodpornym naczyniu, posmarować ziołową pastą. Piec 15 minut w temp. 200°C.
  3. Wyjąć, udekorować pomidorami.
ryby obiad ziola dietetyczne panga ryba panierowana
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze