POMIMO, ŻE TO PIECZEŃ Z BOCZKU JEST NAPRAWDĘ NIESAMOWITA. PYSZNA NA ZIMNO I CIEPŁO. POLECAM
Składniki:
2 KG ŚWIEŻEGO BOCZKU
3 ZĄBKI CZOSNKU
2 ŁYŻKI VEGETY
1 SZKL. MLEKA
NATKA PIETRUSZKI (OK. 4-5 ŁYŻEK)
PIEPRZ I SÓL DO SMAKU
SUSZONE GRZYBY (OK. 15 DAG)
Pieczeń z boczku - jak zrobić?
Kroki przygotowania:
2KG ŚWIEŻEGO BOCZKU PRZEPUŚCIĆ PRZEZ MASZYNKĘ (GRUBE OCZKA), DODAĆ 3 ZMIAŻDŻONE ZĄBKI CZOSNKU, KTÓRE ROZGNIATAM Z 2 ŁYZKAMI VEGETY. DO MASY DODAĆ 1 SZKL. MLEKA, DODAĆ POSIEKANĄ NATKĘ PIETRUSZKI, PIEPRZ I SÓL DO SMAKU. CAŁOŚĆ WYROBIĆ RĄCZKAMI. PODZIELIĆ NA 2 CZĘŚCI-DO JEDNEJ DODAĆ PRZECIŚNIĘTE PRZEZ MASZYNKĘ SUSZONE GRZYBY (WCZEŚNIEJ OCZYWI ŚCIE NAMOCZONE:-). Z KAŻDEJ CZĘŚCI FORMOWAĆ GRUBY "WAŁEK" - TAK ABY MIEŚCIŁ SIĘ DO BRYTFANKI NA KEKSA. ZAWINĄĆ W FOLIĘ ALUMINIOWĄ I PIEC OBIE PIECZENIE W PIEKARNIKU, OK. 1,5 GODZ W 180 STOPNIACH. PO UPIECZENIU OD RAZU ODWINĄĆ I WYJĄĆ NA TALERZ...POZOSTAŁY Z PIECZENIA TŁUSZCZYK SUPER NADAJE SIĘ DO ODMAŻANIA ZIEMNIACZKÓW... NIC SIĘ NIE ZMARNUJE :-) SMACZNEGO. NAPRAWDĘ JEST PYSZNA, SMAKUJE NA CIEPŁO, ALE NA ZIMNO JEST SUPER DO KANAPEK ALBO NA IMPREZKĘ DO WÓDECZKI.