PIECZEŃ Z BOCZKU

Ocena:

4.48 (147)

  • 45 min.

POMIMO, ŻE TO PIECZEŃ Z BOCZKU JEST NAPRAWDĘ NIESAMOWITA. PYSZNA NA ZIMNO I CIEPŁO. POLECAM

Składniki:

  • 2 KG ŚWIEŻEGO BOCZKU
  • 3 ZĄBKI CZOSNKU
  • 2 ŁYŻKI VEGETY
  • 1 SZKL. MLEKA
  • NATKA PIETRUSZKI (OK. 4-5 ŁYŻEK)
  • PIEPRZ I SÓL DO SMAKU
  • SUSZONE GRZYBY (OK. 15 DAG)

Pieczeń z boczku - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • 2KG ŚWIEŻEGO BOCZKU PRZEPUŚCIĆ PRZEZ MASZYNKĘ (GRUBE OCZKA), DODAĆ 3 ZMIAŻDŻONE ZĄBKI CZOSNKU, KTÓRE ROZGNIATAM Z 2 ŁYZKAMI VEGETY. DO MASY DODAĆ 1 SZKL. MLEKA, DODAĆ POSIEKANĄ NATKĘ PIETRUSZKI, PIEPRZ I SÓL DO SMAKU. CAŁOŚĆ WYROBIĆ RĄCZKAMI. PODZIELIĆ NA 2 CZĘŚCI-DO JEDNEJ DODAĆ PRZECIŚNIĘTE PRZEZ MASZYNKĘ SUSZONE GRZYBY (WCZEŚNIEJ OCZYWI ŚCIE NAMOCZONE:-). Z KAŻDEJ CZĘŚCI FORMOWAĆ GRUBY "WAŁEK" - TAK ABY MIEŚCIŁ SIĘ DO BRYTFANKI NA KEKSA. ZAWINĄĆ W FOLIĘ ALUMINIOWĄ I PIEC OBIE PIECZENIE W PIEKARNIKU, OK. 1,5 GODZ W 180 STOPNIACH. PO UPIECZENIU OD RAZU ODWINĄĆ I WYJĄĆ NA TALERZ...POZOSTAŁY Z PIECZENIA TŁUSZCZYK SUPER NADAJE SIĘ DO ODMAŻANIA ZIEMNIACZKÓW... NIC SIĘ NIE ZMARNUJE :-) SMACZNEGO. NAPRAWDĘ JEST PYSZNA, SMAKUJE NA CIEPŁO, ALE NA ZIMNO JEST SUPER DO KANAPEK ALBO NA IMPREZKĘ DO WÓDECZKI.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne