Pieczeń wołowa w ziołach

Przygotowanie: 15 minut Pieczenie: 35- 40 minut Porcja: 220 kcal

Dodany przez:

Pieczeń wołowa w ziołach

Mięsne

Czas przygotowania:
Kalorie:
220 kcal
Porcje:
6 osób
Ocena:

(średnia 4 z 5 głosów)

  • Danie dietetyczne
  • Szybka kuchnia

Składniki

  • 2 łyżki igiełek rozmarynu
  • 6–8 łodyżek świeżego oregano
  • 1/2 pęczka natki pietruszki
  • po 2 łyżki posiekanych liści tymianku i bazylii
  • 9 łyżek oliwy
  • 1 i 1/2 kg wołowiny bez kości (w 2 kawałkach)
  • sól morska, biały pieprz

Przygotowanie

  1. Rozmaryn, oregano, natkę posiekać, wymieszać z grubo zmielonym pieprzem, tymiankiem, bazylią i 5 łyżkami oliwy.
  2. Mięso obtoczyć w soli morskiej i obsmażyć na pozostałej rozgrzanej oliwie. Przełożyć na blachę i piec 35–40 minut w temperaturze 180°C. Mięso obłożyć ziołami z oliwą.
  3. Przed podaniem wystudzić i pokroić na plastry.

Wskazówki

A może pieczeń rzymska? Sprawdź przepis!

Zobacz również nasz przepis na schab pieczony z morelami!

mięso pieczeń wołowina ziola
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze

Podobne przepisy