pieczen_basi_w_sosie_wlasnym

Pieczeń Basi w sosie własnym

Ocena:

4.34 (199)

  • 2 godz. 0 min.
  • dla 5 osób
Rozpływa się w ustach!!

Składniki:

  • 1300 g mięsa os szynki
  • 2 cebule
  • 4 ząbki czosnku
  • liść laurowy
  • sól
  • pieprz czarny
  • przyprawa do mięsa wieprzowego
  • kostka rosołowa
  • 3-=5 łyżki oliwy

Pieczeń basi w sosie własnym - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Mięso płuczemy. Smarujemy oliwą.
  • Nacieramy kolejno: przyprawą do mięsa wieprzowego, pieprzem,solą.
  • Wkładamy do garnka z nagrzanym olejem. Wkrajamy cebulę, czosnek.
  • Chwilę smażymy. Podlewamy wodą, dodajemy liść laurowy i kostkę rosołową.
  • Dusimy 45 minut. Wyłączamy i zostawiamy pod nakryciem.
  • Mięso wyjmujemy z sosu i na decse kroimy w plastry. Sos z garnka
  • przecieramy przez sito. Doprawiamy, dodajemy troszkę śmietany.
  • Mięso w plastrach wkładamy do sosu..
  • Sos super smakuje z ziemniakami, ale i makaronem.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne