pieczarki_z_jajkiem

Pieczarki z jajkiem

Ocena:

4.59 (184)

  • 40 min.
Pyszne pieczarki z jajecznym farszem

Składniki:

  • 25 pieczarek
  • 3 jajka ugotowane na twardo
  • cebula
  • sól
  • pieprz
  • jajka i tarta bułka do panierowania
  • łyżka mleka
  • 1 łyżka masła
  • olej do smażenia

Pieczarki z jajkiem - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Pieczarki umyć. Jeśli potrzeba obrać. Oderwać nóżki i drobno je pokroić. Pokroić też 5 całych pieczarek. Pokrojone pieczarki i nóżki podsmażyć na maśle po uprzednim odparowaniu. Odstawić do ostygnięcia. Jajka rozkruszyć widelcem w miseczce, skroić cebulę i połączyć z usmażonymi pieczarkami. Farsz doprawić solą i pieprzem. Na kapelusze pieczarek nakładać farsz lekko dociskając. 2 duże jajka roztrzepać z łyżką mleka. Faszerowane pieczarki panierować w jajku i bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu 10 - 15 minut na wolnym ogniu.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne