Pieczarki z jajkiem

Pyszne pieczarki z jajecznym farszem

dodany przez: beatkaa153 beatkaa153

przekąski

Czas przygotowania:
40min.
Ocena:

(średnia 4.59 z 184 głosów)

Składniki:

  • 25 pieczarek
  • 3 jajka ugotowane na twardo
  • cebula
  • sól
  • pieprz
  • jajka i tarta bułka do panierowania
  • łyżka mleka
  • 1 łyżka masła
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Sposób podania:

Pieczarki z jajkiem - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Pieczarki umyć. Jeśli potrzeba obrać. Oderwać nóżki i drobno je pokroić. Pokroić też 5 całych pieczarek. Pokrojone pieczarki i nóżki podsmażyć na maśle po uprzednim odparowaniu. Odstawić do ostygnięcia. Jajka rozkruszyć widelcem w miseczce, skroić cebulę i połączyć z usmażonymi pieczarkami. Farsz doprawić solą i pieprzem. Na kapelusze pieczarek nakładać farsz lekko dociskając. 2 duże jajka roztrzepać z łyżką mleka. Faszerowane pieczarki panierować w jajku i bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu 10 - 15 minut na wolnym ogniu.

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij Udostępnij

Komentarze

Podobne przepisy