Pieczarki z grilla faszerowane rukolą z serem żółtym

Szybka i smakowita przystawka na każdą imprezę domową pod chmurką.

Przekąski

Czas przygotowania:
45 min.
Dla ilu osób:
dla 1 osoby
Ocena:

(średnia 4.49 z 152 głosów)

Składniki:

  • 10 dużych pieczarek
  • 1 duża cebula
  • Rukola
  • Ok. 5 plasterków żółtego sera
  • Olej do smażenia
  • Przyprawa warzywna - Vegeta

Okazje:

Sposób przygotowania:

Sposób podania:

Kroki wykonania:

  • Cebulę obieramy i drobno siekamy. Wrzucamy na rozgrzany olej, podsmażamy aż delikatnie się zezłoci.
  • Pieczarki oczyszczamy i delikatnie ukręcamy trzonki. Trzonki drobno kroimy i dodajemy do cebuli. Podsmażamy. Przyprawiamy Vegetą. Ściągamy z ognia.
  • Rukole siekamy i dodajemy do cebuli. Mieszamy. Tak przygotowanym farszem wypełniamy kapelusze pieczarek. Na wierzchu kładziemy kwadracik żółtego sera. Pieczemy na grillu 15-25min.

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy