Pieczarki panierowane.

Idealne na przekąskę, ale i jako danie obiadowe także.

Przekąski

Czas przygotowania:
30 min.
Dla ilu osób:
dla 6 osób
Ocena:

(średnia 4.53 z 164 głosów)

Składniki:

  • * 0,5 kg pieczarek (tylko kapelusze)
  • * sól
  • * szczypta pieprzu ziołowego
  • * szczypta rozmarynu
  • * 2 jajka
  • * bułka tarta do panierowania

Rodzaj diety:

Sposób przygotowania:

Sposób podania:

Kroki wykonania:

  • Kapelusze pieczarek opłukać i dobrze osuszyć (nie obierać). Suche posolić z obydwu stron i odstawić blaszkami w dół na ok.15 minut.
  • Jajka roztrzepać z solą,pieprzem ziołowym i rozmarynem. Pieczarki panierować z bułce tartej, jajku i jeszcze raz z bułce tartej. Smażyć w sporej ilości oleju. Po usmażeniu są smaczne i chrupiące, kolejnego dnia zaś są mięciutkie i równie pyszne.

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy