Pieczarki faszerowane

Ocena:

4.52 (146)

  • 15 min.
  • dla 4 osób

Przygotowanie: 15 minut Zapiekanie : 10–15 minut Porcja: 270 kcal Składniki na 4 porcje

Składniki:

  • 12 pieczarek
  • 15 dag szpinaku
  • ząbek czosnku
  • cebula
  • 10 dag boczku
  • 2 łyżki masła
  • pęczek natki
  • 10 dag sera żółtego
  • 4 dag orzeszków piniowych
  • 2 łyżki śmietany 36%
  • gałka muszkatołowa
  • sól, pieprz

Pieczarki faszerowane - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Pieczarki umyć, odciąć trzonki (odrzucić), kapelusze odłożyć.
  • Szpinak umyć, zblanszować we wrzątku, odcedzić. Posiekane czosnek, cebulę i boczek poddusić na łyżce rozgrzanego masła, dodać szpinak, odstawić do ostygnięcia. Do farszu dodać posiekane natkę, ser, orzeszki, śmietanę, wymieszać, doprawić solą, pieprzem i gałką.
  • Faszerować pieczarki. Piec na złoto w żaroodpornym naczyniu wysmarowanym masłem przez 10–15 min w temp. 200˚C.
  • Co piątek nowa porcja kulinarnych pomysłów na weekend!
  • Zamów Newletter MojeGotowanie.pl!
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne