Pieczarki faszerowane fetą

Delikatnie słone, idealne na przekąskę

Przekąski

Czas przygotowania:
30 min.
Dla ilu osób:
dla 6 osób
Ocena:

(średnia 4.49 z 204 głosów)

Składniki:

  • 50 dag pieczarek o dużych kapeluszach
  • 1 opakowanie fety
  • 1 duża cebula
  • jajko
  • bułka tarta

Sposób przygotowania:

Sposób podania:

Kroki wykonania:

  • Pieczarki umyć, osuszyć, oddzielić korzonki od kapeluszy. Korzonki oraz cebulę pokroić w drobną kostkę i smażyć chwilę na patelni. Zdjąć z ognia, ostudzić i wymieszać z serem feta. Nie przyprawiać, ponieważ nadzienie jest słone. Tym farszem napełniać kapelusze pieczarek. Obtoczyć w bułce, jajku, jeszcze raz w bułce i układać na blasze. Zapiekać w piekarniku nagrzanym do 175 st. C ok. 30 minut.

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy