Pianka na zimno

Pianka to niezwykle lekki i przepyszny deser, który smakuje kazdemu i nie jest pracochłonny.

ciasta bez pieczeniaDeserygalaretkipiankaPrzekąski

Czas przygotowania:
60 min.
Ocena:

(średnia 4.45 z 148 głosów)

Składniki:

  • 2 x mleko skondensowane 200ml
  • dwie galaretki (smaki dowolne)
  • paczka biszkoptów

Rodzaj diety:

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • Galaretkę robimy według przepisu na opakowaniu. Czekamy aż zacznie gęstnieć,nie może być jednak całkowicie zsiadnięta. Na brytfannie układamy gęsto biszkopty. Ubijamy 200ml mleka skondensowanego dolewając następnie przyrządzoną galaretkę, po czym wylewamy na przygotowane biszkopty.Uwaga! Każdy smak galaretki i 200 ml mleka ubijamy osobno. Całość można posypać owocami (np. truskawki, jagody).

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy

Główne składniki: