Penne ze szpinakiem

Szybkie danie z makaronem.

dania z makaronempenne

Czas przygotowania:
30 min.
Dla ilu osób:
dla 2 osób
Ocena:

(średnia 4.48 z 176 głosów)

Składniki:

  • 2 garście makaronu penne:)
  • mrożony szpinak- 1 opakowanie
  • kawałek kiełbasy
  • oregano
  • starty żółty ser
  • kawałek cebuli
  • 3 ząbki czosnku
  • sól, pieprz

Kuchnia:

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Kroki wykonania:

  • Gotujemy makaron.
  • Zamrożony szpinak wrzucamy na patelnię.
  • Obieramy i kroimy cebulę oraz kiełbasę.
  • Do szpinaku wrzucamy cebulę z kiełbasą.
  • Wyciskamy do patelni czosnek przez praskę.
  • Dusimy szpinak aż wszystko będzie miękkie, a w tzw międzyczasie solimy, pieprzymy i dodajemy oregano.
  • Dorzucamy makaron na patelnię i posypujemy startym serem.
  • Smacznego!:)

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy