penne_z_warzywami

Penne z warzywami

Ocena:

4.42 (143)

  • 30 min.
  • dla 5 osób
Penne z warzywami - makaron dzięki różnym dodatkom i przyprawą smakuje wyśmienicie

Składniki:

  • 250-300 g makaronu penne
  • 1 marchewka
  • cebula
  • 1/2 czerwonej papryki
  • kilka różyczek kalafiora (może być mrożony)
  • 3-4 mini kolby kukurydzy
  • 2 łyżki masła
  • 130 ml śmietanki 30%
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • 1,5 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • sól,pieprz do smaku

Penne z warzywami - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • 1.Marchewkę pokroić w półplasterki,kolby kukurydzy w plasterki (kawałki), czerwoną paprykę w kostkę. Cebulę posiekać,zeszklić na maśle i dodać marchewkę, kukurydzę,paprykę i kalafior.
  • 2.Dusić razem przez około 5 minut. Doprawić do smaku solą i pieprzem.Połączyć ze
  • śmietanką. Doprawić sokiem z cytryny.
  • 3. Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu i połączyć z sosem. Posypać natką pietruszki i podać zaraz po przygotowaniu.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne