Penne z łososiem

Szybka praca a radość z jedzenia – nieziemska. Lubię takie kombinowanie z kilkoma składnikami.

Dodany przez:

Makarony

Czas przygotowania:
Porcje:
2 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

  • Szybka kuchnia

Składniki

  • Składniki dla 2 osób:
  • ½ opakowania makaronu penne
  • 200 g wędzonego łososia
  • 2-3 fileciki anchovis
  • 1 łyżeczka marynowanego, zielonego pieprzu
  • 1 świeża chili
  • 2 ząbki czosnku
  • 8 – 10 pomidorków koktajlowych
  • Oliwa z oliwek
  • Sól morska
  • Starty parmezan
  • 1 łyżeczka ziół prowansalskich
  • Świeża bazylia

Przygotowanie

  1. Makaron gotujemy wg wskazówek na opakowaniu. Na patelni rozgrzewamy 3 łyżki oliwy z oliwek, wrzucamy anchovies, smażymy dotąd aż się rozpadną na pastę, dodajemy drobno skrojone chili, pieprz marynowany i czosnek. Przesmażamy razem. Pomidorki kroimy w ćwiartki, dorzucamy do składników na patelni. Łososia kroimy w paski i przesmażamy chwilę z resztą składników. Dodajemy odcedzony makaron, sól i zioła prowansalskie. Serwujemy gorące posypane słuszną ilością parmezanu i świeżą bazylią.
ryby warzywa makaron obiad kolacja sos pasta Penne łosoś wędzony makaron z łososiem
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze