Penne z jesiennymi grzybami w sosie śmietanowym

Jesień zagościla a z nia grzyby na naszym stole.

dodany przez: bernika

dania z makaronem penne

Czas przygotowania:
60min.
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Ocena:

(średnia 4.45 z 176 głosów)

Składniki:

  • 30 dag podgrzybków
  • cebula
  • ząbek czosnku
  • sól
  • pieprz
  • makaron penne
  • śmietana do sosów 200ml
  • masło 3 łyzki

Rodzaj diety:

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Penne z jesiennymi grzybami w sosie śmietanowym - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Podgrzybki oczyścić, umyć, pokroic na kawałki, wlac wode i zagotowac. Cebule pokroic w kostke, czosnek tez drobniutko. Ugotowac a dente makaron. Na patelni rozgrzac masło, odcedzić grzyby, przełozyc na patelnie i usmazyc, dodać cebule i czosnek. Doprawic sola i pieprzem. Smazyc ok 10 minut az grzyby zmiekna. Podlac smietana, zamieszac by powstal aksamitny sos. Dodac makaron. Wymieszac. Posypac natka pietruszki.

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij Udostępnij

Komentarze

Podobne przepisy

Główne składniki: