PENNE RIGATE Z RAGÚ Z KURCZAKA, WARZYW I POMIDORÓW

Smacznie, zdrowo i do syta, czyli to, za co kochamy kuchnię włoską!

Dodany przez:

PENNE RIGATE Z RAGÚ Z KURCZAKA, WARZYW I POMIDORÓW

Makarony

Czas przygotowania:
Porcje:
2 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

  • Szybka kuchnia

Składniki

  • Pierś z kurczaka 200 g
  • Makaron Penne Barilla 300 g
  • Miąższ pomidorowy 180 g
  • Cukinia 100 g
  • Szpinak 80 g
  • Parmezan 50 g
  • Cebula 20 g
  • Oliwa z oliwek 20 g
  • Natka pietruszki, sól, pieprz – do smaku

Przygotowanie

  1. 1. Wstaw sporą ilość wody na makaron. Nie musisz dodawać oliwy, ani oleju. Dzięki pszenicy durum makaron Barilla nie będzie się sklejał. Pamiętaj, by posolić wodę dopiero, gdy ta zacznie wrzeć, a dopiero później wrzucić makaron.
  2. 2. Pokrój na kawałki mięso z kurczaka i podsmaż w dwóch łyżkach oliwy. Dodaj cebulę pokrojoną w drobną kostkę. Dopraw odrobiną soli i pieprzu.
  3. 3. Dodaj cukinię, przecier pomidorowy i duś przez 3 minuty.
  4. 4. Maksymalnie zwiększ temperaturę i dodaj szpinak.
  5. 5. Wymieszaj makaron z sosem i z natką pietruszki.
  6. 6. Gotowe! Możesz podawać!
kurczak warzywa makaron obiad cukinia kuchnia wloska Penne
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze