penne_carbonara_z_czerwona_papryka

Penne carbonara z czerwoną papryką

Ocena:

4.48 (154)

  • 60 min.
  • dla 4 osób
Nabrałam ochoty na coś lekkiego dzisiaj zrobić na obiad no i zrobiłam :)

Składniki:

  • 2 papryki czerwone
  • kukurydza 100 gram
  • czosnek niedźwiedzi 2 -3 łyżeczki Royal Brand
  • sól pieprz do smaku
  • serek topiony 200 gram
  • śmietana 100 gram 18% kwaśna
  • makaron penne 200 gram

Penne carbonara z czerwoną papryką - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Makaron penne ugotowałam i odcedziłam . Paprykę czerwoną umyłam i pokroiłam w kosteczkę . Na patelnie dodałam oliwę z oliwek i wtedy dałam paprykę czerwoną i kukurydze podsmażyłam potem zalałam woda dusiłam tak 30 minut. Dopiero wtedy dodałam przyprawy sól pieprz czosnek niedźwiedzi do smaku wymiesza lam pokroiłam serek topiony i wrzuciłam na patelnie rozpuścił się ,nabrał lekko pomarańczowego koloru . Na koniec dodałam śmietanę rozmieszaną w 3 łyżkach wody . Wszystkie składniki wymieszałam i dodałam makaron . Znowu wymieszałam i podawałam na gorąco . 
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne