Nabrałam ochoty na coś lekkiego dzisiaj zrobić na obiad no i zrobiłam :)
Składniki:
2 papryki czerwone
kukurydza 100 gram
czosnek niedźwiedzi 2 -3 łyżeczki Royal Brand
sól pieprz do smaku
serek topiony 200 gram
śmietana 100 gram 18% kwaśna
makaron penne 200 gram
Penne carbonara z czerwoną papryką - jak zrobić?
Kroki przygotowania:
Makaron penne ugotowałam i odcedziłam . Paprykę czerwoną umyłam i pokroiłam w kosteczkę . Na patelnie dodałam oliwę z oliwek i wtedy dałam paprykę czerwoną i kukurydze podsmażyłam potem zalałam woda dusiłam tak 30 minut. Dopiero wtedy dodałam przyprawy sól pieprz czosnek niedźwiedzi do smaku wymiesza lam pokroiłam serek topiony i wrzuciłam na patelnie rozpuścił się ,nabrał lekko pomarańczowego koloru . Na koniec dodałam śmietanę rozmieszaną w 3 łyżkach wody . Wszystkie składniki wymieszałam i dodałam makaron . Znowu wymieszałam i podawałam na gorąco .